morfologia wyniki LUC

Peryferie Peru - Grzegorz

Temat: Prośba o interpretację wyników krwi i moczu!
Prośba o interpretację wyników krwi i moczu! Witam, Pani Doktór proszę bardzo o interpretację wyników krwi u Emmy (3,4 lata). Morfologia z rozmazem, Wyniki: WBC 5,29, NEUT 20,7%m Lymph 67,7&, Mono 4,3%, Eos 2,9%, Baso 0,7%, Luc 3,8%, Neut 1,09 10^3/uL, Lymph 3,58 10^3/uL, Mono 0,23 10^3/uL, Eos 0,1510^3/uL, Baso 0,0310^3/uL, Luc 0,20 10^3/uL, RBC 4,16 10^6/uL, HGB 10,2 g8dL, HCT 30,2%, ... przemoczyła nogi, Badania krwi i moczu robiłyśmy w poniedziałek, wtorek był kaszel i katar. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Wyniki moczu Color - ok yellow, Glu neg, Bil neg, Ket 15 mg/dL, sg>=1,030, Blo neg, pH 6,0, Pro trace, uro 0,0 E./U./dL, Nit neg, leu neg. Dodam, ze to pierwsze wyniki mojej córki. Wcześniej nie miała robionych badań bo przez pierwsze 3 lata nie chorowała wcale i moja pediatra uznała, że nie ma potrzeby jej kuć, skoro jest zdrowa. Z góry dziękuję za interpretację wyników.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,105721709,105721709,Prosba_o_interpretacje_wynikow_krwi_i_moczu_.html



Temat: wyniki do Pani doktor
wyniki do Pani doktor Dzien dobry Pani doktor.mam pytanko odnosnie wynikow mojej coreczki teraz ma 5 miesiecy.jako noworodek miala pobierana krew na CRP i wyszlo 0,5 tzn. w normie. jak miala ... jeszcze wynik morfologii, niepokoi mnie rozmaz.monocyty 11,5, LUC 9,9, monocyty 11,60, eozynocyty 0,91, MCV 92,7, MCH 32,8, RDw 15,0.wyniczki jej robilam jak miala 3 miesiace bo mi strasznie plakala, nie wiedzialam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96703370,96703370,wyniki_do_Pani_doktor.html


Temat: wynik morfologii- jeszcze razdo pani doktor
wynik morfologii- jeszcze razdo pani doktor pani doktor tak jak pani prosila przedstawie caly wynik morfologii.bardzo sie martwie czy dziecko moglo sie ode mniezarazic borelioza a karmie piersia.st leukocyty 13,9;neutrocyty 39,3; limfocyty 31,6; monocyty 11,5; eozynocyty 11,5; bazocyty 1,1; luc 9,9; neutrocyty 5,48; lmfocyty 4,4; monocyty 1,60; eozynocyty 0,91; bazocyty 0,16; luc 1,38; erytrocyty 4,09; hemoglobina 13,4; hematokryt 37,9; MCV 97,7; MCH 32,8; MCHC 35,4; RDW 15,0; HDW 2,72; PLYTKI 362; MPV 9,1; PDW 60,3; PCT 0,33; MPC 30,6.SA TU PODANE NORMY I NIEKTORE SA PODWYSZONE BO SA STRZALECZKI W GORE. BARDZO PROSZE...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96741354,96741354,wynik_morfologii_jeszcze_razdo_pani_doktor.html


Temat: D-Dimery do Pana Doktora
264, żelazo 75, TIBC 327, ANA P/c p.jadrowe ANA Hep-2 wynik ujemny, C1q krążące kompleksy - dodatni. Mam nadzieję, że to co przepisałam jest czytelne. Chcialam uzyskać informacje o tych wynikach od swojego pediatry, ale aktualnie jest na urlopie, a przeszłam już przez kilku zanim ktoś skierował nas do specjalisty.... ..będę wdzięczna za ocenę wyników. Jeśli trzeba do hematologa, to postaram się...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,74778027,74778027,D_Dimery_do_Pana_Doktora.html


Temat: Wyniki morfologii
Wyniki morfologii Bardzo proszę o omówienie wyników mojej 4,5 letniej córeczki.P.doktor jest na urlopie a ja się denerwuje.﷯﷯ Córka jest niejadkiem i mało waży,15 kg.﷯﷯ WBC 4,85 NORMY podane 6,0-15,5﷯﷯ NEUT 30,9% LYM 53,7% MONO 10,3%norma 1,0-10,0 EOS 0,8% NORMA 1,0-4,0 BASO 0,4% LUC 4,0% RBC 4,51 HGB 13,1 HCT 37,5% MCV 83,0 MCH 29,1 CH 28,4 MCHC 35,0 RDW 12,3% HDW 2,4 PLT 233,0 NORMA 250,0-550,0 OB 7 Denerwuje się tymi odchyłami od normy. Bardzo proszę o pomoc.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,74988473,74988473,Wyniki_morfologii.html


Temat: dziwne plamki
Dziękuje za odpowiedz. Byliśmy z maluchem u lekarza i pani doktor tez nie wiedziała co to jest,zaleciła wykonanie morfologii,APTT,INR. Oto wyniki: WBC 13,22 LUC 0,59 RBC 4,67 HGB 11,1 HCT 33,0 ... o interpretacje tych wyników bo pani doktor będzie dopiero w czwartek a nie chcę się do tego czasu zamartwiać. Te plamki już zbladły,ale ciągle są widoczne.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,78324476,78324476,dziwne_plamki.html


Temat: Proszę o interpretacje wyników
Proszę o interpretacje wyników Witam! Moja córka ma 14 miesięcy.Waży 7800 kg(słabo przybiera na wadze- średnio 300 g na miesiąc).Do 6 miesiąca miała skazę białkową.Tydzień temu skończyła brać Duracef,ponieważ miała zakażenie ukł. moczowego.Dzisiaj dostałam wyniki morfologii z rozmazem.Niepokoją mnie wyniki rozmazu,ponieważ są wykroczenia ponad normę.W rodzinie męża dziedziczna choroba nowotworowa tzn.nowotwory oka,śródpiersia,płuc,białaczka. Oto wyniki: Rozmaz(pomiar automatyczny): NEUT-1.48 ! NEUT-19.9% !! LYMPH-5.10 LYMPH-68.4% ! MONO-0.27 ! MONO-3.6% EO-0.19 EO-2.5% BASO-0.04 BASO-0.5% LUC-0.38 LUC-5.1% ! Pozostałe wyniki morfologii i badanie ogólne moczu w normie.PANIE DOKTORZE PROSZĘ O ODPOWIEDŻ.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,79353855,79353855,Prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Morfologia i żelazo - Interpretacja wyników
Morfologia i żelazo - Interpretacja wyników Witam Mój 3 letni syn miał w lipcu usuwany 3 migdał. Podczas operacji stracił bardzo dużo krwi. Po zabiegu wymiotował krwią. Wyniki morfologii po operacji: Ht:22.4 %, Hb: 7.5 %, E-2.88 M/ul, L- 7.6tys/ul, Pł: 184 tys/ul. Przez miesąc podawałam mu Ferrum 2 x 5 ml. Powtórzyliśmy badania i oto odebrane dziś wyniki: Żelazo 38.8 µg/dl WBC 4.34 10^3/uL %NEUT 26.4 % %LYMPH 53.4 % %MONO 9.7 % %EOS 4.7 % %BASO 0.7 % %LUC 5.1 % # NEUT 1.15 10^3/uL # LYMPH 2.32 10^3/uL # MONO 0.42 10^3/uL # EOS 0.20 10^3/uL # BASO 0.03 10^3/uL # LUC 0.22 10^3/uL RBC 5.07 10^6/uL HGB 13.3 g/dL HCT 38.4 % MCV 75.7 fL MCH 26.3 pg MCHC 34.8 g/dL RDW 13.1 % HDW 3.16 g/dL PLT 194 10^3/uL MPV 8.5 fL Bardzo proszę o pomoc w interpretacji tych wyników. Wizytę u pediatry mamy "dopiero" w piątek. z góry dziękują...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,84480034,84480034,Morfologia_i_zelazo_Interpretacja_wynikow.html


Temat: Proszę o pomoc w interpretacji wyników badań
Proszę o pomoc w interpretacji wyników badań Witam Mój 3 letni syn miał w lipcu usuwany 3 migdał. Podczas operacji stracił bardzo dużo krwi. Po zabiegu wymiotował krwią. Wyniki morfologii po operacji: Ht:22.4 %, Hb: 7.5 %, E-2.88 M/ul, L- 7.6tys/ul, Pł: 184 tys/ul. Przez miesąc podawałam mu Ferrum 2 x 5 ml. Powtórzyliśmy badania i oto odebrane dziś wyniki: Żelazo 38.8 µg/dl WBC 4.34 10^3/uL %NEUT 26.4 % %LYMPH 53.4 % %MONO 9.7 % %EOS 4.7 % %BASO 0.7 % %LUC 5.1 % # NEUT 1.15 10^3/uL # LYMPH 2.32 10^3/uL # MONO 0.42 10^3/uL # EOS 0.20 10^3/uL # BASO 0.03 10^3/uL # LUC 0.22 10^3/uL RBC 5.07 10^6/uL HGB 13.3 g/dL HCT 38.4 % MCV 75.7 fL MCH 26.3 pg MCHC 34.8 g/dL RDW 13.1 % HDW 3.16 g/dL PLT 194 10^3/uL MPV 8.5 fL Bardzo proszę o pomoc w interpretacji tych wyników. Wizytę u pediatry mamy "dopiero" w piątek. z góry...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,84506242,84506242,Prosze_o_pomoc_w_interpretacji_wynikow_badan.html


Temat: Bardzo wysokie PLT-proszę o radę
Bardzo wysokie PLT-proszę o radę Dzień Dobry, Mam synka w wieku 2,5 roku. Ostatnio zrobiłam mu ogólną morfologię (z powodu straty apetytu). Oto jego wyniki: WBC - 10,36 %NEUT - 40,3 %LYMPH - 44,4 %MONO - 6,1 %EOS - 4,2 %BASO - 1,4 %LUC - 3,7 #NEUT - 4,18 #LYMPH - 4,6 #MONO - 0,63 #EOS - 0,44 #BASO - 0,14 #LUC ... zdrowy, bardzo mało choruje, ewentualnie jakiś katarek. Ostatnio miał tylko kaszel, dobrze się rozwija i dlatego wynik ten bardzo mnie przestraszył. Czy może on wskazywać na jakąś poważną chorobę i czy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,75398041,75398041,Bardzo_wysokie_PLT_prosze_o_rade.html


Temat: Bardzo prosze o interpretacje wynikow krwi
Bardzo prosze o interpretacje wynikow krwi Bardzo prosze o interpretacje wynikow morfologii: Leukocyty:5,9 * 10^9/ul %Neutrocytów 48,3 %Limfocytow 32,3 %Monocytów 7,8 %Eozynocytów 2,4 %Bazocytow 0,3 %LUC 9 (!) Neutrocyty 2,87 10^3/ul Limfocyty 1,9 10^3/ul Monocyty 0,46 10^3/ul Eozynocyty 0,14 10^3/ul Bazocyty 0,02 10^3/ul LUC 0,53 10^3/ul (!) Erytrocyty 3,91 10^6/ul Hemoglobina 11,1 g/dl Hematokryt 32,0 % MCV 82 fl MCH 28,3 pg ... wyniki LUC Z góry dziękuje
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,101307449,101307449,Bardzo_prosze_o_interpretacje_wynikow_krwi.html


Temat: prośba o interpretacje wyników córki 5,5mca
prośba o interpretacje wyników córki 5,5mca Witam, mam prośbe o interpretacje wyników, oczywiscie mam zamiar zgłosić asie rowniez do pediatry ale dlugo musze czekac na wizyte i licze na Wasza pomoc. Lecze sie na Hashimoto od 10 lat, obecnie przyjmuje dawke euthyroxu 125, w ciazy bralam 150. Urodzialm corke, a oto jej wyniki badan: Morfologia WBC 6,71 K/μL 6,0 — 17,5 w ... 0,0 — 1,0 w LUC% 2,8 % 0,0 — 4,0 RBC 4,53 M/μL 3,8 — 5,2 HGB ¯ 11,5 g/dL 11,6 — 15,5 HCT ¯ 32,3 % 35,0 — 46,0 MCV...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,107166358,107166358,prosba_o_interpretacje_wynikow_corki_5_5mca.html


Temat: Pytanie do Jedrucha-wyniki krwi
Pytanie do Jedrucha-wyniki krwi Ostatnio musiałam zrobic morfologię i pewne wskażniki oraz pytanie lekarza o kłopoty z trawieniem i zmęczenie mnie zaniepokoiły.Od jakiegoś czasu pobolewa mnie brzuch i podbrzusze.Ginekolog wykluczył problemy kobiece a podbrzusze dalej pobolewa.Dostałam skierowanie na morfologię i badanie moczu.Pewne wskażniki wyszły za wysokie i za niskie.Czy ma to jakiś związek z trawieniem albo krwią jak sugerowalo pytanie lekarza? Będę wdzięczna za każdą odpowiedz.Martwi mnie to tym bardziej, że ostatnio na raka jelita zmarł mój tatuś i jestem trochę przewrażliwiona. Te wyniki to : BAZOCYTY: 0.04 10^3/ul-norma:0.0-0.2 LUC: O.20 10^3/ul-norma:0.0-0.4 HDW:2.18...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,91229918,91229918,Pytanie_do_Jedrucha_wyniki_krwi.html


Temat: interpretacja wyników USG węzłów chłonnych
interpretacja wyników USG węzłów chłonnych potrzebuje waszej pomocy w ocenie mojego badania usg szyji które zrobiłam bo strasznie bolała mnie żuchwa a raczej kość i miejsce pod uszami opis: "Ślinianki podżuchwowe, ... MM o zachowanej strukturze.Okolica dużych naczyć szyjnych bez zmian" dodam, iż od roku w wynikach morfologi mam podwyższone nautrocyty % i obniżone limphocyty % oraz ból kości rąk i nóg OD PONAD ROKU moje ostatnie wyniki WBC - 9.07 neut% 79.5 - norma 45-70 lymph %12.4 - nor 19-48 mon% 4.3 - nor 1-8 eos% 1,4 - nor 0-5 baso% 0.4 - nor 0-1,5 luc% 2.0 - nor 0-4 neut# 7.21 - nor 1.8-7.7 lymph# 1.13 - nor 1-4.5 mon# 0.39 - nor 0-0.8 eos# 0.12 - nor 0-0.45 baso# 0.04 - nor 0-0.2 luc # 0.18 - nor 0-0.4 RBC 4.53 - NOR 3.5-5.2 HGB 13.5 - NOR 11.2-15.4 PLT 201 NOR 130- 220 ALT 23,0 NOR 5.0-32,0 ASP 20,0 NOR 5.0-31,0 Reaumatolog wykluczył zmiany reumatoidalne, BARDZO MNIE MARTWIĄ TE BÓLE KOŚCI I ZMIANY W MORFOLOGI OB - 6 MOŻE KTOŚ Z WAS MA PODOBNE DOLEGLIWOŚCI ALBO KTOŚ Z WASZEJ BLIŻSZEJ LUB DALSZEJ RODZINY...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,92939335,92939335,interpretacja_wynikow_USG_wezlow_chlonnych.html


Temat: Prosze o interpretacje wynikow krwii (LUC 9%)!
Prosze o interpretacje wynikow krwii (LUC 9%)! Bardzo prosze o interpretacje wynikow morfologii: Leukocyty:5,9 * 10^9/ul %Neutrocytów 48,3 %Limfocytow 32,3 %Monocytów 7,8 %Eozynocytów 2,4 %Bazocytow 0,3 %LUC 9 (!) Neutrocyty 2,87 10^3/ul Limfocyty 1,9 10^3/ul Monocyty 0,46 10^3/ul Eozynocyty 0,14 10^3/ul Bazocyty 0,02 10^3/ul LUC 0,53 10^3/ul (!) Erytrocyty 3,91 10^6/ul Hemoglobina 11,1 g/dl Hematokryt 32,0 % MCV 82 fl MCH 28,3 ... mnie wyniki LUC sad Z góry dziękuje
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,101307618,101307618,Prosze_o_interpretacje_wynikow_krwii_LUC_9_.html


Temat: Niski poziom leukocytów, pomozcie.
!!!!! powtorne wyniki !!! pomozcie ! Dzis siostra odebrala powtorne badania. Wyniki znajduja sie na tej stronie images25.fotosik.pl/107/2c880743fce78fa6med.jpg Morfologia robiona byla z rozmazem. Tym razem hemoglobina i leukocyty sa ok. Sa ... odchylenia: mcv 77 norma: 80-97 mch 25,1 norma: 27-34 rdw 16,6 norma: 11,6-14,8 lymph b 1,34 norma: 1,5-3,5 luc 0,0-4,0 norma: 0,0-4,0 z gory dziekuje za odpowiedz.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,70574836,70574836,Niski_poziom_leukocytow_pomozcie_.html


Temat: Uboga dieta a niedokrwistość i pasożyty POMOCY
skóra niemalże idealna (stosujemy maść witaminową a na struki (znikome, okazjonalne - puder w płynie) Ale za radą koleżanek z forum zrobiłam w końcu morfologię z rozmazem i badanie kału na ... najgorsze że nic w necie nie mogę o tym wyszukać!! co to jest???????????? w krwi: erytrocyty, MCV, MCH, MPV, limfocyty, LUC - nieznacznie lub mało poza normą ale %Neutrocytów za niski (24,9 przy normie od 45) %Limfocytów za wysoki (61,9 przy normie do 45) poza tym pozytywny wynik mikrocytozy czyl niedokrwistości. Błagam o pomoc w interpretacji!! Asia - mama Dominiki (2 latka)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,21450481,21450481,Uboga_dieta_a_niedokrwistosc_i_pasozyty_POMOCY.html


Temat: Morfologia u 3 miesięcznego dziecka.
Morfologia u 3 miesięcznego dziecka. Witam ! Czy ktoś by mi mógł pomóc zinterpretować wynik morfologii mojego 3 miesięcznego synka .Morfologię zalecono dlatego że pani doktor stwierdziła że dziecko jest blade ... 5,0 % % BAZOCYTÓW : 0,5 % % LUC : 4,3 % NEUTROCYTY : 3,25 10^3 / ul LIMFOCYTY: 7,9 10^3 / ul MONOCYTY: 0,85 10^3 / ul EOZYNOCYTY : 0,66 10^3 / ul BAZOCYTY : 0,06 10^3 / ul LUC : 0,57 10^3 / ul ERYTROCYTY : 3,92 10^6 / ul HEMOGLOBINA : 11,3 g / dl HEMATOKRYT : 32,5 %...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,32123246,32123246,Morfologia_u_3_miesiecznego_dziecka_.html


Temat: mikrocytoza i cysty w kale - POMOCY
... MCH, MPV, limfocyty, LUC - nieznacznie lub mało poza normą ale %Neutrocytów za niski (24,9 przy normie od 45) %Limfocytów za wysoki (61,9 przy normie do 45) poza tym pozytywny wynik...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,21450634,21450634,mikrocytoza_i_cysty_w_kale_POMOCY.html


Temat: proszę o pomoc w analizie morfologii dziecka
proszę o pomoc w analizie morfologii dziecka moja 3,5letnia córka od pół roku pokasłuje. Historia leczenia jest bardzo podobna do wielu przypadków opisywanych na tym forum a efekty działania pediatry zerowe. Próbuję pokierować procesem diagnozowania sama. Wynik wymazu w kierunku chlamydia pneumoniae- ujemny. Badanie laryngologiczne- trzeci migdał 2stopień. Morfologia -dla mnie zupełnie niezrozumiała- a chciałabym pojąć zanim pójdę do lekarza: Morfologia 5diff WBC 9,92 NEUT 45% (50-70) LYMPH 42% MON 6% EOS 3% BASO 0,7% LUC 4% # NEUT 4,46 # LYMPH 4,11 (1,20-3,80) # MON 0,64 # EOS 0,27 # BASO 0,07 # LUC 0,36 (0,00-0,30) RBC 4,92 HGB 12,8 HCT 37% MCV 76,1 (80,0-97,0) MCH 26,0 MCHC 34,1 CHCM 35 RDW 14,3% HDW 3,52 (2,20-3,20) PLT 300 MPV 9,0 PCT 0,27% PDW 42,7% Mikrocytoza + normy wpisałam tam, gdzie były odstępstwa Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu ima mama ani
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,26475241,26475241,prosze_o_pomoc_w_analizie_morfologii_dziecka.html


Temat: Morfologia - LUC?
Co to jest za wynik? Mam podwyższony.
Źródło: topranking.pl/1851/morfologia,luc.php


Temat: powiekszone wezly oraz interpretacja wynikow
powiekszone wezly oraz interpretacja wynikow Moja prawie 10 mies. coreczka ma wyczuwalne wezly chlonne na szyi. Pierwszyraz zuwazylam je, gdy miala ok. 4 tygodni, byly wtedy wielkosci ziarnka pieprzu lub gorszku. ... z jednej strony byly wieksze, teraz sa mniej wyczuwalne).. ale pozostaja 2z drugiej strony wlasnie wieksze. Miesiac temu robiona byla morfologia, lekarz ogladal wezly i nie stwierdzil nic niepokojacego. Niepokoi mnie ... piersia. Moze jescze cos ja uczula, ale nie moge tego wylapac. Podaje wyniki morfologi, dziecko mialo 8,5 mies. leucocyty 9.99 10^3/ul neutrofile 16,50% limfocyty 71.70% monocyty 3,50% eosinofile 2,00% basofile 0.80% LUC 5,50% hemogl, 11,6g/dl hematokryt 32,60% V.C.M 73,60 fL H.C.M 26,20 pg C.H.C.N 35,60 g/dl RDW(CV) 12,60% plytki 356,00 10^3/ul glukoza 94 mg/dl creatynina 0,54 mg/dl cholesterol 151 mg/dl albumina 4,7...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96635592,96635592,powiekszone_wezly_oraz_interpretacja_wynikow.html


Temat: brak dalszych badań - rak jelita grubego
to niewiele kosztuje a uzupełnia badania.Trzycyfrowy wynik crp może ale nie musi wskazywac na nowotwór lub ciężkie zakażenie a obecnoś luc powyżej 4.0% we krwi może sygnalizowa nowotworowe kłopoty z krwią/ale...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,89420281,89420281,brak_dalszych_badan_rak_jelita_grubego.html


Temat: DZIWNA CHOROBA-
35IU/ml) ,testtosetron2,52 (3.0-10.6ng/ml) ,fT4 13.88pmol/l (norma 9.0-24.0 pmol/l) , TSH 0.856mIU/I (norma 0.35-5.5mIU/I) ,PROLAKTYNA 210.65 uIU/ml (45- 375) , PROGESTERON 2.57 nmol/l (0.9-3.9) , MORFOLOGIA KRWI: LEUKOCYTY 6.72,ERYTROCYTY 4.84, HEMOGLOBINA 14.8 , HEMATOKRYT 41.2 ,MCV85, MCH 30, MCHC 35,RDW 12,HDW 2,45,PLYTKI KRWI 157, MPV 10, NEUROCYTY 3.03, LIMFOCYTY 2,75 , MONOCYTY 0,48, EOZONOCYTY 0,19 ,BAZOCYTY 0.05 , LUC 0.21 ,%NEUROCYTOW 45, % LIMFOCYTOW 40, % MONOCYTOW 7.2 , % BAZOCYTOW 0.8, % LUC 3.1, CHCM 34 ,OB 2 ,znowu TSH 2.173 mlU/l , ASO 10 IU/ml, CRP 0.12 mg/l ,TSH 1.357 mlU/I MOCZ:...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,342,27344886,27344886,DZIWNA_CHOROBA_.html


Temat: podwyższony poziom wapnia, 6-miesięczna
podwyższony poziom wapnia, 6-miesięczna Witam Pani doktor. Bardzo dziękuję za wczorajszą analizę wyników mojej córeczki. Mam jeszcze pytanie odnośnie podwyższonego poziomu wapnia. Córka jest karmiona wyłącznie piersią, od dwóch tygodni próbuje innych posiłków. Od urodzenie dostaje jedną kroplę vigantolu dziennie. O czym może świadczyć podwyższony wapń? Czy trzeba kontrolować jego poziom? Czy powinnam odstawić vigantol? Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie. MORFOLOGIA LEUKOCYTY ... ref.: 3.4-9.0 % % EOZYNOCYTÓW 3.7 % wart. ref.: 0.0-7.0 % % BAZOCYTÓW 0.7 % wart. ref.: 0.0-1.5 % % LUC 3.8 % wart. ref.: 0.0-4.0 % duŜe komórki peroksydazoujemne NEUTROCYTY ... 10^3 / ul EOZYNOCYTY 0.49 10^3 / ul wart. ref.: 0.0-0.8 10^3 / ul BAZOCYTY 0.09 10^3 / ul wart. ref.: 0.0-0.2 10^3 / ul LUC 0.50 ­ 10^3 / ul ... 5.0 mg/l SÓD 138.8 mmol/l wart. ref. 135 - 148 mmol/l POTAS 5.62 ­ mmol/l wart. ref. 3,5 - 4,9 mmol/l Odpowiedź Pani doktor: "wyniki w normie dla wieku, nieznaczne podwyższenie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94363632,94363632,podwyzszony_poziom_wapnia_6_miesieczna.html