Morfologia PCT

Peryferie Peru - Grzegorz

Temat: Wyniki morfologia krwi.
Postanowiłam dopisać do tego tematu moje wyniki morfologii: WBC: 6,5 (3.5-10) RBC: 4.05 (3.8-5.8) HGB: 11.5 (11.0-16.5) HCT: 35.2 %(35-50) PLT: 360 (150-390) PCT: .291 % (.100-.500) MCV: 87 (80-97) MCH:...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=9389



Temat: prośba o interpretację morfologii ;)
Witam! Od jakiegoś czasu zauważyłam niewielkie ilości krwi w kale ale od tygodnia jest go zdecydowanie więcej+ śluz. Zrobiłam morfologię. Bardzo proszę o interpretację wybików. Z góry bardzo dziękuję! PS Choruję ... PLT 348 (100-300 10x3uL) MPV 9,7 (7-11umx3) PDW 14,6 (15-17) PCT 0.337 (0,108-0,282)
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=7831


Temat: prośba o interpretację morfologii ;)
Morfologia jest OK MCHC - stężenie hemoglobiny w poszczególnej krwince parametr nieistotny PLT 348 (100-300 10x3uL) - norma do 300 000 dość niska. W LABORATORIACH Z KTÓRYMI WSPÓŁPRACUJĘ JEST 400 000 PDW to wskaźnik zróżnicowania płytek krwi PLT pod względem objętości - jak jest niski to znaczy, żę trombocyty są tej samej wielości. PCT - % objętość PLT i tu norma jest...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=7831


Temat: Krew i hematolog
Znacie mnie raczej że jestem wesoła, teraz to nie jestem mam fatalne wyniki krwi morfologię i CRP, będę konsultowana z hematologiem, i chyba będę mieć pobranie szpiku kostnego...więc chyba musi byc ... 11.3 PLT 271 PCT ..184 PDW 14.1 % MPV 6.8 µ3 RDW 15.2 H % MCHC 35.0 g/dl MCH 31.2 pg MCV 89 µ3 troszkę się boje
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=2088


Temat: Dokładne wyjaśnienie skrótów morfologii krwi
... krwinek" niewiele mi powiedział, podobnie i Wikipedia. "PCT - trombokryt - to samo co hematokryt ale w stosunku do płytek. Norma 10 - 50" Czyli objętość trombocytów podzielona przez osocze i...
Źródło: krewkarta.pl/forum/viewtopic.php?t=4704


Temat: wiosenne mamusie i ich wielkie dzidziusie TP 03-05.2010 cz.2
wlasnie odebralam wyniki morfologi ...czy ktoras moze zna sie na nich czy sa dobre? WBC 15,4 RBC 4,15 HGB 13,3 HCT 39 PLT 265 PCT 196 LYM 16,6 MON 1,5 GRA 81.9 jak to ci pomoze to w moim labol. sa takie normy dla mojego wieku wbc 4-10 rbc 3.8-5.2 hgb 12-16 hct 36-47 plt 140-440 pct 0.17-0.35 lym 20-45 mon 1-11...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=6893


Temat: TEMPKI CZ V
REGGIO, dzięki za wskazówki :-) Mam nadzieję, że test wyszedł negatywny tylko dlatego, że go za wcześnie zrobiłam ;-) W tym cyklu zrobiłam wszystkie możliwe badanie, łącznie z immunologią, cytologią, morfologią, PCT itd., więc jeśli się teraz nie udało (tfu, tfu tfu) to zabieram te wszystkie badania i na początku cyklu idę do gina do Kliniki Leczenia Niepłodności. Aaa, jeszcze mam zrobić...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=532


Temat: badania robione w 34dc
... MORFOLOGIA WBC 7.6 103/mm3 RBC 4.92 HGB 14.9 HCT 43.6 MCV 89 MCH 30.2 MCHC 34.1 RDW 11.6 PLT 238 MPV 9.1 PCT 0.216 PDW 16.0 Badanie moczu Ciężar wł. 1.020 Odczyn...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=1929


Temat: wyniki badań
9.1 PCT 0.216 PDW 16.0 Badanie moczu Ciężar wł. 1.020 Odczyn pH: 6 Leukocyty neg Azotany neg Proteiny neg Glukoza norm Ketony 150 mg/dl Urobilinogen norm Bilirubina neg Erytrocyty neg Kolor żółty...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=1930


Temat: analiza morfologii i OB
Witam Bardzo prosze o interpretacje moich wynikow badan(dzis odebralam,wczoraj badanie mialam) Mam 25lat, jestem kobieta, pracuje dodatkowo uprawiam sport (kolarstwo gorskie): OB3 MOrfologia: Leukocyty 4,39 Erytrocyty 4,13 Hemoglobina 12 Hematokryt 36,4 MCV 88,1 MCHC 33 MCH 29,1 RDW 13,5 Plytki krwi 250 MPV 9,4 PDW 10,7 PCT 0,24
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1632


Temat: Prośba o odczytanie wyników badania krwi
Witam, Bardzo proszę o podpowiedź czy moje wyniki badań morfologii krwi są jeszczę w normie czy już powinnam się martwić. Na dokumencie z wynikami mam zaznaczone 5 gwiazdek: Granulocyty 71.9 (norma ... 11.6, PCT 0.31, PDW 14.5. W tych wynikach to nie wiem czy jest w normie czy nie, bo nie wiem co to za odczyty. Do tego dodam, że mam 28 lat...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=539


Temat: Interpretacja wyników badania krwi i moczu
- 49,1 RBC - 4,62 HGB - 12,9 HCT - 38,6 MCV - 83,6 MCH - 27,9 MCHC - 33,4 RDW - 13,1 PLT - 277 MPV - 10,0 PCT -...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=257


Temat: Prosze o interpretacje wynikow dziecka
Prosze o interpretacje wynikow dziecka   witam, prosze o interpretacje wynikow mojego 3 miesiecznego dziecka Morfologia: Leukocyty 14,19 tys/ul Erytocyty 3.71 mln/ul Hemoglobina 10.8 g/dl hematokryt 29.8 % MCV 79,8 fl MCH 29,1 pg MCHC 36,5 g /dl Płytki krwi 508 tys/ul MPV 10,7 fl PCT 0,54 % PDW 12,9 RDW-CV 12,5 % RDW-SD 35,1 fL P-LCR 30,5 % Mocz: przejrzystosc ok, kolor...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=8489


Temat: proszę o interpretację wyników badań
Witaj Asiu, Morfologia i mocz jak w książce taka ładna w normie wszystko PCT jest parametrem wyleczalnym nie mierzonym i jego odchylenie tak nieznaczne o niczym nie świadczy. Glukoza w normie...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=6808


Temat: Waga, anemia, niejedzenie
ma takie: WBC 6.2 RBC 3.80 HGB 10.2 HCT 29.3 PLT 361 PCT 270 MCV 77 MCH 26.8 MCHC 34.7 RDW 12.9 MPV 7.5 PDW 11.5 LYM% 52.2 MON% 7.7 GRA%...
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=166197


Temat: Ketoza według Dukana, czyli jak pozbyć się ostatnich 10ciu kilogramów ;)
373 PDW 13,8 MPV 8,4 PCT O,315 wart.b. NEUT 4,8O procent NEUT 61,1 wart.b.LYMPH 2,16 procent LYMPH 27,5 Nic mi nie przepisała , powiedziała ,że jak się zdecyduje na rozsądną diete...
Źródło: dieta.pl/grupy_wsparcia/showthread.php?t=2439


Temat: niedoczynnośc tarczycy a ciąża
/mm3 HGB 12,9 g/dl HTC 37,30 % PLT 246 x 10 do potęgi 3/mm3 PCT 0,173 % MCV 87 um3 MCH 30,3 pg MCHC 34,7 g/dl MPV 7,0 um3 PDW 17,90...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3997


Temat: Historia choroby porady
... 11,6 MAX 14,4 PLYTKI KRWI 770TYS/UL MIN 154 MAX 408 PCT 0,62% MIN 0.0 MAX 0.4 ZELAZO 38 NO I CRP 4.2 1) wydaje sie ze stan zapalny maleje ale dlaczego...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=9405


Temat: DUŻO JE, A CHUDNIE!!! teraz sraczka po lekach...
33,9 GRA%[%] 30,8 LYM[tys./ul] 3,2 MON[tys./ul] 3,1 GRA[tys./ul] 3,0 RBC[mln/ul] 7,06 HGB[g/dl] 15,7 HCT[%] 48,0 MCV[fl] 68 MCHC[g/dl] 32,8 RDW[%] 14,3 PLT[tys./ul] 131 PDW[%] 16,3 MPV[fl] 10,0 PCT[%] 0,1 BIOCHEMIA: glukoza...
Źródło: dogomania.pl/showthread.php?t=16921


Temat: wiosenne mamusie i ich wielkie dzidziusie TP 03-05.2010 cz.2
melduneczek na nowym :-) wlasnie odebralam wyniki morfologi ...czy ktoras moze zna sie na nich czy sa dobre? WBC 15,4 RBC 4,15 HGB 13,3 HCT 39 PLT 265 PCT 196 LYM...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=6893


Temat: Prośba o odczytanie wyników badania krwi
oznaczenia, ale wiem, że też dotyczą płytek pct - to chyba stęzenie płytek pdw - to zapewne rozpiętość rozkładu objętości płytek W tych wynikach to nie wiem czy jest w normie...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=539


Temat: Interpretacja wyników badania krwi i moczu
... 27,9 MCHC - 33,4 RDW - 13,1 PLT - 277 ok MPV - 10,0 PCT - 0,28 PDW - 16,1 Immunochemia: TSH - 2,43 nie wiem w jakich to jednostkach podają:)...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=257