Morfologia MPV podwyższone

Peryferie Peru - Grzegorz

Temat: Morfologia krwi
Zrobiłam analizę morfologii krwi i nie rozumiem kilku skrótów: PDW, MPV, P-LCR. Co oznaczają ich podwyższone ponad normę wartości? Ania --- Outgoing mail is certified Virus Free. Checked by AVG anti-virus...
Źródło: topranking.pl/1849/98,morfologia,krwi.php



Temat: Morfologia krwi
Użytkownik "Jan Grabka" <gra@snack.p.lodz.plnapisał w wiadomości Zrobiłam analizę morfologii krwi i nie rozumiem kilku skrótów: PDW, MPV, P-LCR. Co oznaczają ich podwyższone ponad normę wartości? Ania http://www.resmedica.pl/zdart8984.html http://www.diagnostykalab.pl Pozdr. Ula (ulast)...
Źródło: topranking.pl/1849/98,morfologia,krwi.php


Temat: straszny chudzielec-co robić?
Usg brzuszka robiliśmy, byliśmy tez u kardiologa - tu jest Ok. Mamy wynik morfologii z rozmazem , ale wizytę u lekarza mamy w piątek, więc nie wiem co jest nie tak np. ma zaniżone krwinki białe WBC 5,79, MCV zaniżone 74,3, podwyższone RWD-CV 15%, obniżone MPV 7,07, obniżone wart.b NEUT 0,903 , a % NEUT 15,6%, podwyższone LYMPH 69,6% i mocno podwyższone...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,60380485,60380485,straszny_chudzielec_co_robic_.html


Temat: Proszę o interpretacje wyników morfologii
Proszę o interpretacje wyników morfologii Mój słodki Aniołek skończył miesiąc. Robiliśmy badania krwi wg zaleceń szpitala. Wiktoria urodziła się w 36 tyg ciąży. Oto wyniki badań po 3,5 tygodniach: WBC 9,4 Limfocyty 64,3 Mxd.(pozostałe) 16,1 Neutrofile 16,6 RBC 3,25 HGB 11 HCT 31,7 MCV 97,5 MCH 33,8 MCHC34,7 RDW-CV 14,9 PLT 373 MPV 10,9 P-LCR 30,7 Rozmaz mikroskopowy: Pałeczki Neutrofile(segmenty) 20 Eozynofile(kwasochłonne)5 Limfocyty 64 Monocyty 11 Retikulocyty 15 Wiem ze jest podwyższone..tylko nie wiem czy to coś groźnego?? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiamy Kinia_Wiki
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94018720,94018720,Prosze_o_interpretacje_wynikow_morfologii.html


Temat: podwyższone limfocyty - proszę o interpretację
podwyższone limfocyty - proszę o interpretację Witam, synek ma 5 lat i od kilku dni boli go nóżka (pół roku temu miał zapalenie stawu biodrowego, potwierdzone w usg, obecnie boli ta sama nóżka). Proszę o pomoc w interpretacji morfologii: WBC 11,4 (4,5-10,5) LY 53,6% (20,5-51,1) MO 5,3 (1,7-9,3) GR 41,1 (42,2-75,2) LY# 6,1 (1,2-3,4) MO# 0,6 (0,1-0,6) GR# 4,7 (1,4-6,5) RBC 6,48 (4,00-6,00) HGB 13,2 (11,00-18,00) HCT 41,1 % (35,0-60,0) MCV 63,4 L fL (80,0-99,9) MCH 20,4 L pg (27,0-31,0) MCHC 32,2 L g/dL (33,0-37,0) RDW 16,2 % (11,6-13,7) PLT 263 (150-450) MPV ... wskazywać na stan zapalny w biodrze? ewentualnie na co innego? Zastanawiają mnie też obniżone wartości MCV, MCHC, MCH, podwyższone RDW, przy prawidłowej hemoglobinie i zbyt wysokiej ilości czerwonych krwinek. Co może...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94634989,94634989,podwyzszone_limfocyty_prosze_o_interpretacje.html


Temat: prośba o interpretację wynikow badań
prośba o interpretację wynikow badań Witam, Bardzo prosze o interpretację wyników badań mojej 5 letniej córki: Morfologia: WBC - 6,64 tys/ul (norma - 6,0 - 14,5) RBC - 4,95 mln/ul (norma ... 14,5) PDW - 9,6 fl (norma 9-17) MPV - 9,3 fl (norma 6,9 - 12,2) P-LCR - 19,1 % (norma 6-24) PCT - 0,15 NEUT# - 3,84 NEUT% - 57,7 % ... mm CRP - 0,71 mg/dl (norma - 0,5) Dziecko ma kaszel mokry, katar - momentami żółtawy, gęsty, ale w większości wodnisty, uczucie zatkanego nosa, od dwóch dni podwyższona temp. (max. 38,5)....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,103407061,103407061,prosba_o_interpretacje_wynikow_badan.html


Temat: Morfologia
Morfologia Dziś odebrałam wyniki synka i się zmartwiłam bo wiele wskaźników jest poza normą HCT 38,6 RBC 5,17 HGB 12,8 WBC 5,6 MCV 75 NORMA 81-99 MCHC 33,2 MCH 24,7 NORMA 27-31 RDW-CV 12,4 NORMA 12,7-20,7 PLT 226 MPV 9,2 ROZMAZ wart b NEUT 1,39 NORMA 1,5-8,5 % NEUT 24,8 NORMA 35-55 wart b LYMPH 3,06 % LYMPH 54,7 wart b MONO ... mnie zmartwiły i chciała bym się dowiedzieć dlaczego niektóre parametry bardzo podwyższone.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,106587058,106587058,Morfologia.html


Temat: Bardzo Proszę o interpretacje wyników.
Bardzo Proszę o interpretacje wyników. Morfologia krwi leukocyty G/l 8.93 erytrocyt T/l 5.18 hemoglobina g/dl 13.2 hematokryt % 39.7 MCV 76.6 fl (80.0-96.0) MCH 25.5 pg (27.0-34.0) MCHC 33.2 g/dl RDW 14.9 % (11.5-14.5) płytki krwi 337 G/l MPV 9.7 fl neutrocyty 3.68 G/l limfocyty 4.28 G/l monocyty 0.73 G/l eozynocyty 0.18 G/l bazocyty 0.06 G/l %neutrocytów 41.2 %limfocytów 47.9 %monocytów 8.2 ... na niezbyt dobre wyniki badań które wykonałam miesiąc wcześniej.(Także założyłam post pt. podwyższone neutrocyty)Może Pani je porówna bo jak na moje oko to te są super w porównaniu do tamtych.Bardzo Proszę...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96557939,96557939,Bardzo_Prosze_o_interpretacje_wynikow_.html


Temat: Podwyższone CK, TSH i FT3 9-miesięczniak!!
Podwyższone CK, TSH i FT3 9-miesięczniak!! Ze względu na lekkie "tyły" naszego synka (opóźniona motoryka" i obniżone napięcie mięśni), dostaliśmy skierowanie od neurologa na badanie krwi: Morfologia pełna, TSH, FT3, FT4 ... 0,01 BASO% 0,1 RBC 4,17 HGB 11,4 HCT 33,2 MCV 79,6 MCH 27,3 MCHC 34,3 RDW-SD 36,6 RDW-CV 12,9 PLT 275 PDW 12.4 MPV 10,7 P-LCR 30,6 PCT 0,30 TSH 4,84...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97527383,97527383,Podwyzszone_CK_TSH_i_FT3_9_miesieczniak_.html


Temat: Wysokie limfocyty u 5-latka
przez problem z komputerem nie dokończyłąm postyu, kontynuuję: morfologia: WBC - 6,2 tys/ul RBC - 5,00 mln/ul HGB - 14,0g/dl HCT - 41% MCV - 82 fl MCH - 28 pg ... MPV - 8,5 P-CLR - 13,9 Dodam, że synek już jakieś 3 lata temu miał podwyzszone limfocyty (w granicach 65 - 80%) przy pozostałych parametrach krwi pozostających w normie. U hematologa...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,82884740,82884740,Wysokie_limfocyty_u_5_latka.html


Temat: wyniki morfologii
wyniki morfologii witam wszystkich wczoraj odebrałem wyniki morfologii swojej 3,5 letniej Córeczki. Dziecko od 2 tygodni kaszle i ma katar, który zmienił się w między czasie w ropny. Nie gorączkuje.Leczenie mukolina, antybiotyk do nosa. Lekarz nie zdecydował się na podanie antybiotyku ogólnego, ze względu na brak wskazań ku temu (brak gorączki). Poniżej to co ma podwyższone: Erytrocyty 5,3 norma 3,9-5,0 Hemoglobina 15 norma 11-13,8 Hematokryt 43 norma 32-40 Płytki krwi 527 norma 210-440 !!! Monocyty 6,5 norma 1-6 AST 37 norma 31 Żelazo 146 norma 50-120. Obniżone wartości: PDW 8,8 norma 9-17 MPV...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,85619170,85619170,wyniki_morfologii.html


Temat: Morfologia i lekko podwyższona temp, proszę o radę
Morfologia i lekko podwyższona temp, proszę o radę Witam! Możliwe, że jestem trochę przewrazliwiona, ale moj 10 mies. synek od jakichś 3 tyg. ma caly czas temp. w okolicy 36,8-37,2 (tylko ... Dodam, że synek poza tą podwyższoną temp i węzełkami jest bardzo energiczny i dopisuje mu apetyt. Na własną rękę zrobiłam mu morfologię i bardzo proszę o jej interpretacje i ewentualną radę co jeszcze mogę zrobić. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Wyniki morfologii: WBC 8,70 RBC 4,76 HGB 11,80 HCT 34,20 MCV 71,90 MCH 24,80 MCHC 34,50 RDW 15,50 PLT 349,00 MPV 8,50...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,92526615,92526615,Morfologia_i_lekko_podwyzszona_temp_prosze_o_rade.html


Temat: morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację
morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację Z tego co widzę wszystkie wyniki w normach (podali chyba odpowiednie do wieku) ale limfocyty podwyższone. A może taki poziom też jeszcze jest ... 14 norma 12-15 PDW 15 norma 9-17 MPV 11,3 norma 9-13 P-LCR 36 norma 13-43 rozmaz met. Schilinga Gran. segmentowane 34 norma 25-60 Gran. kwasochłonne 2 norma 1-5 Limfocyty 64 norma...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98398990,98398990,morfologia_krwi_u_4_5_latka_prosze_o_interpretacje.html


Temat: podwyższona temp, węzły chłonne - morfologia
podwyższona temp, węzły chłonne - morfologia Witam Pani Doktor! Moze jestem przewrażliwiona, ale moj roczny synek caly czas ma temp. w granicach 36,8-37,2 oraz powiększone węzły chłonne na szyi pod uszami. ... to nawet po antybiotykach, które brał jak był chory one się w ogóle nie zmniejszają. Bardzo proszę o radę co zrobić, jakie jeszcze badania, poniżej przedstawiam wyniki morfologii (z moczem wszystko OK). Z góry dziękuję! WBC 7,45 RBC 4,38 HGB 11,80 HCT 32,00 MCV 73,00 MCH 26,90 MCHC 36,80 RDW 13,60 PLT 264,00 MPV 6,51 ROZMAZ: NEUTROF. SEGMENT. 33,00 LIMFOCYTY 59,00 MONOCYTY...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,95031937,95031937,podwyzszona_temp_wezly_chlonne_morfologia.html


Temat: sprzeczne opinie pediatrow- co pan doktor na to??
sprzeczne opinie pediatrow- co pan doktor na to?? Panie doktorze i drogie forumowiczki.. Moj synek majac niecale 3 miesiace mial robiona morfologie. Wyniki WBC- 9.2 N: 4.0- 20.0 RBC- 3.57 N: ... 13.8 N: 11.6- 14.8 PLT- 447 N: 140- 424 (wynik podwyzszony) MPV- 8.6 N: 7.5- 12 w rozmazie (pomiar automatyczny) zanizone neutrofile 20,8 %, podwyzszone monocyty 9.4 % i nieznacznie podwyzszone...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83032350,83032350,sprzeczne_opinie_pediatrow_co_pan_doktor_na_to_.html


Temat: Proszę o interpetację wyników morfologii
Proszę o interpetację wyników morfologii Córka ma 10,5 roku. Wyniki morfologii są następujące. LEUKOCYTY - 5,8 tys/ul ( norma 4,5 – 14,5) - Limfocyty – 50,9 % ( norma 25-50) - ... ( norma 32,0-36,0) - RDW-CV – 12,7% ( norma 11,5 – 15,0) PŁYTKI KRWI – 296 tys/ul ( norma 180 – 500) - PDV 8,92 fl ( norma 9-17) - MPV – 8,42 ( norma 8-13) - P-LCR – 14,3 ( norma 13-43) Morfologia była robiona bez wskazań leakrza, tak po prostu przy okazji. Zaniepokoiły mnie lekko podwyższone limfocyty, obniżone neurofile i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83758204,83758204,Prosze_o_interpetacje_wynikow_morfologii.html


Temat: Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu
Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu Krew: HCT 37,6 RBC 4,42 HGB 13,8 WBC 7,4 MCV 85,1 MCHC 36,7 - PODWYżSZONE MCH 31,2 RDW-CV 13,1 PLT 275 MPV 10,5 PDW 13,4 P-LCR 30,1 LYM 3,8 -PODWYZSZONE %LYM 51,1 - PODWYZSZONE MXD 0,6 %MXD 7,8 NEUT 3,0 %NEUT 41,1 - OBNIZONE ASPAT 21,7 ALAT 19,7 MOCZ: ZółTY ODCZYN 6,0 C.WłAśCIWY 1020 GLIKEMIA...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,87761369,87761369,Pomozcie_mi_zanalizowac_wyniki_morfologii_i_moczu.html


Temat: Dziwny przypadek. Co o tym sądzicie?
HCT 38.9 MCV 89.6 MCHC 34.2 MCH 30.6 RDW-CV 11.8 PLT 184 PDW 13.5 MPV 11.0 P-LCR 32.3 Potem podam jeszcze rozmaz. Czekam na dalsze "diagnozy"
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,49179,72384210,72384210,Dziwny_przypadek_Co_o_tym_sadzicie_.html


Temat: Leczenie alternatywne po abx
Wyniki badań Ewuni Tak jak mozna bylo sie spodziewac WB euroline ujemne w obu klasach, ELISA ujemna 0,33 IgM i 0,78 IgG (choć tu podchodzi trochę pod wątpliwy 0,8-1,1). Morfologia nie jest idealna: - mało neutrofili (0,78 u/l N od 1,3; jeszcze gorzej procentowo 11,7% N: 30-70% ), MPV 6,5 - N od 7,5. - podwyższone limfocyty procentowo 74,8% - N do...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,85012372,85012372,Leczenie_alternatywne_po_abx.html


Temat: Moje Hashi i wyniki...
Morfologia... Leukocyty 8,1 tys/l (4-10) Erytrocyty 4,75 mln/ul (4,0-5,2) Hemoglobina 13,4 g/dl (12-16) Hematorkyt 40,4 % (34-45) MCV 85,1 fl (79-103) MCH 28,2 pg (26-33) MCHC 33,2 g/dl (32-36) Płytki 252 ... tys/ul RDW 17,2 % (11,6-16.5) doczytałam, że wzrost dalej świadczy o anemii z niedoboru żelaza PDW 15,5 fl (12-16,5) MPV 11,7 fl (7,4-11,0) to podwyższone świadczy o alergii (mam) PCT 0,30...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,98928825,98928825,Moje_Hashi_i_wyniki_.html


Temat: prośba do Rostedy
... - 21.0)45.77% Sód 137.3 (135 - 145) Potas 4.07 (3.5 - 5.0) Chlorki 104 (98.0 - 107.0) Morfologia wyglada ok. jedynie minimalnie podwyzszone MPV 10.3 (6.0- 10.0) oraz MXD% 14.1 (0-9.0)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,88253006,88253006,prosba_do_Rostedy.html


Temat: prośba do Rostedy
... morfologii bardzo nieznacznie podwyższone MPV i MXD% 16.3 (0 – 9) A może to nie rzut tylko konsekwencje niedawnego przedawkowania tyroksyny?! Choć wątpię, bo w takim przypadku spodziewałabym się raczej hormonów...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,88253006,88253006,prosba_do_Rostedy.html


Temat: Interpretacja wyniku badania krwi i moczu!
Interpretacja wyniku badania krwi i moczu! Witam, wczoraj zrobiłam badanie na krew i mocz. Zauważyłam odchylenia od normy i trochę się zmartwiłam. Bardzo proszę o interpretację moich wyników: MORFOLOGIA obniżone LYMPH 26,2 podwyższone MXD 8,2 podwyższone PDW 17,3 podwyższone MPV 13 podwyższone P-LCR 50,5% MOCZ barwa: słomkowa, lekko mętna odczyn kwaśny C.właściwy 1026 nabłonki płaskie: liczne krwinki białe: 5-10 wpw pasma śluzu:...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,97957548,97957548,Interpretacja_wyniku_badania_krwi_i_moczu_.html


Temat: wynik morfologii - wysoki poziom bazocytów
wynik morfologii - wysoki poziom bazocytów Wczoraj odebrałam wyniki morfologii. Bardzo zaniepokoił nie leukogram (w nawiasach podałam normy): Pałeczki 0% (<5) Neutrocyty 58 % (50-70) Eozynocyty 3% (1-4) Bazocyty 4% (<1) Monocyty 7% (<10) Limfocyty 28% (25-40) W morfologii krwi obwodowej wszystko mam w normie (jedynie MPV jest 7,76 fl przy normie 8-12). Glukoza 73 mg/dl (70-109) Białko CPR <1,0 mg/l (<5) Ferrytyna 47 ng/ml (15-150) Bardzo się denerwuję skąd 4x podwyższone bazocyty, poczytałam o białaczce, o chorobie Hodgkina, wrzodach, alergii i niedoczynności tarczycy. Alergii nie mam (nigdy nie miałam, a podstawowe testy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,98098833,98098833,wynik_morfologii_wysoki_poziom_bazocytow.html


Temat: wyniki - prośba o interpretacje
wdzięczna za pomoc OB - 8 mm/h norma - 15 APTT - 30,70 sek norma 22-37 INR - 1,28 norma 0,9 - 1,2 Morfologia Leukocyty 3,8 tys/ul norma 3,8 - 10 ... fl MPV - 10,2 fl P-LCR - 28,5 %
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,13031899,13031899,wyniki_prosba_o_interpretacje.html


Temat: Wyniki morfologi !
Wyniki morfologi ! Czesc dziewczyny odebrałam dzis wyniki swojej morfologii i chciałabym zapytac co oznacza mocno podwyzszony poziom GRAN to chyba granulocyty i MPV mam też podwyższone wbc ale w ciazy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,39909925,39909925,Wyniki_morfologi_.html


Temat: Co ozn lymphocistosis neutropenia??
Już podaję Ci wynik całego badania: WBC 9 RBC 4.84 HGB 12,3 HCT 37.8 MCV 78 MCH 25,4 RDW 14,6 PLT 298 MPV 7.3 LYM% 74,4 6,67 MON 5,7 0,51 NEU% ... wielkości fasoli węzły chłonne i zaczerwienione gardło. To co jeszcze mnie zaniepokoiło to osłabienie i podwyższona temperatura przez kilka dni. Co dziwne dzień po ustąpieniu tych objawów wykonaliśmy to badanie więc nie wiem skąd taki wynik. Czy wg Ciebie bebo -może to na coś groźnego wskazywać? Ico dalej jakie powiniśmy wykonać badania? Kiedy powtórzyć morfologię> Do lekarza idziemy dopiero jutro ale ja...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,26463594,26463594,Co_ozn_lymphocistosis_neutropenia_.html


Temat: Prośba o interpretacje wynikow-lekarz dopiera za 2 tyg
Witam Mam prośbe czy ktos z grupowiczów ma wiedze na temat podwyzszonych wartosci morfologii krwi? Morfologia krwi z rozmazem: WBC-6.9 103 mm3 NORMA(4-10)          MCV - 82um/3 (80-97) ... HCT-43.9% (35-50)                      RDW- 12.8 % (10-15) PLT-285$ 103 mm3                     MPV- 7.5$ ... składniki mineralne- śluz(++), bakterie(+), szczawian wapnie kryształki(++) Szczegolnie niepokoi mnie podwyzszona wartosc % monocytów ktore podobno podwyzszone sa w momencie powaznych infekcji w organizmie a i OB nie w normie z...
Źródło: topranking.pl/1849/prosba,o,interpretacje,wynikow,lekarz,dopiera.php


Temat: wysokie ob crp mono-proszę o radę.
zapalne i te monocyty. Żelazo chyba może spaść przy infekcji,białe kwinki chyba też mogą być podwyższone, jak i te monocyty ? Synuś ma 4 latka,cały czas w ruchu,jedynie przy temperaturze był...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94628015,94628015,wysokie_ob_crp_mono_prosze_o_rade_.html


Temat: ranki na poduszkach - prosze o rade
178.0 HCT 0.054 MCV 71.9 MCH 23.6 MCHC 329.0 PLT 440 MPV 12.3 ALTGPT 92.6 AP 69.6 glukoza 4.56 kreatynina 85.3 mocznik 4.91 rozmaz krwi; - w szeregu czerwonokrwinkowym - brak ... wyniki sa dobre a podwyzszone ALT wskazuje na to ze pies bral ostatnio duzo antybiotykow. Wet zalecil podawanie antybiotyku Keflex przez 6 dni i Heparegen. podaje rowniez pieskowi oslonowo dicoflor 30....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,89349261,89349261,ranki_na_poduszkach_prosze_o_rade.html


Temat: Badanie ft3, ft4 w trakcie leczenia - mozna?
Dziekuje Ci serdecznie za odpowiedz. Wlasnie o to mi chodzilo :-). Otoz morfologie mialam robiona w czerwcu(zanim zaczelam sie leczyc na tarczyce) i wyszla w miare OK - to znaczy lekarz ... (limfocyty 15%, Inne (Eo, Bazo, Nano) 4,9 %, Neutrofile 80,11%, Limfocyty 1,3 tys./ul, Inne (Eo, Bazo, Nano) 0,5 tys/ul, Neutrofile 7,1 tys/ul, RDW-CV - 13,3 %, PDW 13 fl, MPV 10,6 fl, P-LCR 31,3 %). Mialam wtedy podwyzszone OB - 16 (norma 15 - nikt sie tym nie przejal). Proby watrobowe robie co roku i zawsze sa OK. Badanie moczu jest w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,37546486,37546486,Badanie_ft3_ft4_w_trakcie_leczenia_mozna_.html


Temat: Morfologia
Morfologia co oznacza podwyższone MPV ja mam 13,8 ( norma 8-12) PDW mam 21,1% norma to 6,1-11 i P-LCR norma to 6,0-25 a ja mam 56,6%!! Co mogą oznaczać takie wyniki,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,59858963,59858963,Morfologia.html


Temat: wirus czy bakteria? potrzebny antybiotyk?
wirus czy bakteria? potrzebny antybiotyk? WWitam, Bardzo prosze o interpretację wyników badań mojej 5 letniej córki: Morfologia: WBC - 6,64 tys/ul (norma - 6,0 - 14,5) RBC - 4,95 mln/ul (norma ... 14,5) PDW - 9,6 fl (norma 9-17) MPV - 9,3 fl (norma 6,9 - 12,2) P-LCR - 19,1 % (norma 6-24) PCT - 0,15 NEUT# - 3,84 NEUT% - 57,7 % ... mm CRP - 0,71 mg/dl (norma - 0,5) Dziecko ma kaszel mokry, katar - momentami żółtawy, gęsty, ale w większości wodnisty, uczucie zatkanego nosa, od dwóch dni podwyższona temp. (max. 38,5)....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,103411363,103411363,wirus_czy_bakteria_potrzebny_antybiotyk_.html


Temat: Slaby przyrost w 6 mies:( b. prosze o wskazowki
... MPV 10,3 neutrofile 2,43 (25,2%) limfocyty 5,64 (58,3%) monocyty 0,67 (6,9%) eozynofile 0.89 (9,2) norma lab. 1-7% podkreslone jako podwyzszone bazofile 0,0 (0,4%) Zelazo 36 Konsultowani polscy lekarze polecili podac zelazo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,570,80701103,80701103,Slaby_przyrost_w_6_mies_b_prosze_o_wskazowki.html


Temat: Anemia??? u niemowlaka:( Proszę o odpowiedź
płytki krwi 218 liczba limfocytów 2,7 % limfocytów 27,5 liczba komorek pośrednich 0,4 % kom. pośr. 3,4 liczba granulocytów 6,8 % granulocytów 69,1 RDW CV 21,7 PDW 10,3 MPV 9,9 P ... Doktorze czy ta niewyleczona żołtaczka i taki wysoki poziom bilirubiny będzie miał wpływ na jego rozwoj?? Czy może juz teraz coś się dzieje?? te podwyższone płytki krwi 606?? (ost badanie) Co...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88466928,88466928,Anemia_u_niemowlaka_Prosze_o_odpowiedz.html